Projektit

Red Skins


Kesto

6/2000 - 5/2003

Kuvaus

Kolmevuotiseksi suunnitellussa Tekes-rahoitteisessa hankkeessa tutkitaan neljännen sukupolven (4G) järjestelmiä. Tutkimuksen keskiössä ovat IP-puhelintekniikat 4G-ympäristössä, liikkuvuudenhallinta sekä verkon suorituskyvyn ja tietoturvan mittaaminen.

Hankkeen päätavoitteena on luoda uuden teknologian kokonaisjärjestelmä, jolla neljännen sukupolven tekniikoita, sovelluksia ja palveluja tuotetaan ja kokeillaan. Järjestelmä muodostuu muun muassa prototyyppisestä IP-puhelinverkosta ja sen tärkeimmistä verkkoyksiköistä ja liitäntärajapinnoista. Yhdyskäytäväliitännät kytkentäpohjaiseen ja mobiiliin puhelinverkkoon sekä tietokoneverkkoon tekevät monet tämän päivän lisäarvo-ominaisuudet mahdollisiksi aivan uudella tavalla. Puhelinverkon päälle rakennetaan palvelun- ja käyttäjänhallintaelementit, joiden avulla voidaan tarjota mukautettuja henkilö- ja ryhmäpalveluja paikkariippumattomasti.

Esimerkkipalveluja luodaan muun muassa älypuhelimelle ja PC-tietokoneelle. Oleellinen osa kokonaisuutta on liikkuvuudenhallintatutkimus, jossa kehitetään Mobile IPv6 -protokollaa sekä tutkitaan verkottumiseen liittyviä tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia. Kehitettävä koejärjestelmä on merkittävä askel tulevaisuuden IPT-verkkojen, palvelualustojen ja palveluiden kehitystyössä. Tutkimuksessa painotetaan erityisesti globaaleja standardeja, joita ovat muun muassa SIP/H.323, UMTS, WLAN, IPv6 ja Bluetooth.

Kaikki hankkeeseen osallistuvat tutkijat työskentelevät kahdessa Oulun yliopiston tutkimusryhmässä: MediaTeamissa ja Oulun yliopiston tietoturvallisen ohjelmoinnin ryhmässä.

Rahoittajat ja yrityspartnerit

CCC
IBM
Nokia
Serv-It
Sun Microsystems
Tekes
TeliaSonera Finland

Projektin johtaja

Jaakko Sauvola

Projektipäällikkö

Heikki Saloranta

MediaTeam Oulu

Etusivu
Tutkimuksen Historia
MediaTeam lyhyesti
MediaTeam Spirit
Tutkimus
Projektit
Julkaisut
Demot ja tiedostot
Ajankohtaista
Henkilökunta
Avoimet työpaikat
Yhteystiedot

Oulun yliopisto

Suomi English