Projektit

 

Duchess


Kesto

1/1999 - 3/2002

Kuvaus

Duchess-hankkeessa on luotu langattoman toimiston konsepti, jossa olemassa oleva teknologia ja perinteiset toimistosovellukset yhdistyvät projektissa kehitetyn tekniikan kanssa uusiksi innovatiivisiksi palveluiksi. Konseptissa sovelletaan erityisesti Internet- ja mediapuhelimien tekniikoita, jotka edustavat langattoman viestinnän neljättä sukupolvea.

Hankkeeseen kuuluu olennaisena osana mediapuhelintekniikoihin liittyvän standardoimistyön jatkuva seuranta, ja erityisenä painopistealueena ovat H.323:een ja SIP:iin liittyvä kehitystyö ja laajennukset. Duchess-hankkeessa on toteutettu kaksi mediapuhelin-SDK:ta (Software Development Kit), joista toinen perustuu H.323- ja toinen SIP-protokollaan. Kyseiset SDK:t tukevat lisäarvopalvelujen nopeaa kehitystä.

Esimerkkipalveluista yhdeksi erityiseksi tutkimusalueeksi on valittu vesileimaus (tiedonpiilotus), jolla on monia erilaisia sovellusmahdollisuuksia, kuten kopiosuojaus ja salainen viestitys. Jokainen sovellustyyppi asettaa vesileimaus- tai tiedonpiilotustekniikalle omat vaatimuksensa. Siksi hankkeessa onkin tutkittu erilaisia mahdollisuuksia upottaa tietoa äänimateriaaliin, kuvaan sekä videoon, minkä lisäksi tutkijat ovat toteuttaneet ja testanneet useita erityyppisiä algoritmeja.

Rahoittajat ja yrityspartnerit

Nokia
Tekes
TeliaSonera Finland

Tutkimusohjelma

TLX - Tietoliikenteellä maailmalle 1997 - 2001

Projektin johtaja

Timo Ojala

Projektipäällikkö

Anja Keskinarkaus

MediaTeam Oulu

Etusivu
Tutkimuksen Historia
MediaTeam lyhyesti
MediaTeam Spirit
Tutkimus
Projektit
Julkaisut
Demot ja tiedostot
Ajankohtaista
Henkilökunta
Avoimet työpaikat
Yhteystiedot

Oulun yliopisto

Suomi English