Denzil Ferreira ja Johanna Ylipulli Nokia Säätiön apurahansaajiksi

MediaTeam Oulu – tutkimusryhmän kaksi tohtorikoulutettavaa on saanut Nokia Säätiön 5 000 euron apurahan.

Denzil Ferreira kehittää väitöstyössään käyttäjäkeskeistä mobiilia kontekstitietoisuutta. Mobiililaitteiden sensoreista ja sosiaalisista verkostoista saadun tiedon perusteella voidaan päätellä, mitä käyttäjä kulloinkin tekee.

Ferreiran tarkoituksena on luoda AWARE-tutkimustyökalu, jonka avulla tutkijat ympäri maailmaa voivat kehittää uusia tapoja kontekstitietoisuuden hyödyntämiseen. Ferreiran väitöstyötä ohjaa MediaTeamin varajohtaja, professori Vassilis Kostakos.

Kulttuuriantropologi Johanna Ylipulli työskentelee professori Timo Ojalan vetämässä UBI Anthropos -tutkimusprojektissa. Hänen väitöskirjaansa ohjaavat kulttuuriantropologian professori Hannu H. Heikkinen ja digitaalisen kulttuurin professori Jaakko Suominen Turun yliopistosta.

Ylipulli tarkastelee työssään ubiikin teknologian suunnitteluprosessia sekä omaksumista ja merkityksiä pohjoisessa kaupunkiympäristössä kulttuurisesta näkökulmasta. Tavoitteena on huomioida sekä suunnittelijoiden näkemykset että kaupunkilaisten kokemukset.

Nokian Säätiön apurahan sai vuonna 2011 yhteensä 73 tohtorikoulutettavaa Suomessa.

Nokia Säätiön apurahansaajat 2011

Lisätty: 25.1.2012