2nd Open Ubiquitous City -seminaari tuo Ouluun alansa huippuasiantuntijoita

MediaTeam Oulu -tutkimusryhmän koordinoima UBI-ohjelma järjestää toukokuun 31. päivänä 2nd Open Ubiquitous City -seminaarin Oulun kaupunginkirjaston Pakkala-salissa. Seminaarin puhujiksi on kutsuttu useita ubiikin tietojenkäsittelyn kansainvälisiä huippuasiantuntijoita.

Professori Anind Dey Carnegie Mellon -yliopistosta, Yhdysvalloista, on kiinnostunut ihmisen ja tietokoneen välisestä vuorovaikutuksesta, koneiden oppimiskyvystä ja ubiikista tietojenkäsittelystä. Hän puhuu seminaarissa aiheesta ”Real World Context-Aware Systems”. Professori Marcus Foth Queenslandin teknillisestä yliopistosta, Australiasta, tutkii ihmisen ja tietokoneen välistä vuorovaikutusta eri näkökulmista. Hän puhuu aiheesta ”Urban Informatics and Sustainable Cities”.

Professori Vasillis Kostakos Madeiran yliopistosta, Portugalista, tutkii laaja-alaisesti urbaania tietojenkäsittelyä. Seminaarissa hän puhuu aiheesta ”Urban Social Networks Analysis”. Jürgen Scheible Aalto-yliopistosta on tutkija, taiteilija ja muusikko. Hän keskittyy tutkimuksessaan multimodaalisten käyttöliittymien suunnitteluun vuorovaikutteisten taide-elämysten luomista ja jakamista varten. Scheiblen osuus seminaarissa käsittelee aihetta ”Creating and Sharing Artistic Experiences with Ubiquitous Technology”.

Tutkimusjohtaja Zach Shelby Sensinode Oy:stä Suomesta on tunnettu tavoitteestaan tehdä sulautetusta langattomasta Internetistä arkipäivän todellisuutta. Shelbyn aiheena seminaarissa on ”IP-based Wireless Sensor Networks”. Professori Mikael Wiberg Umeån yliopistosta, Ruotsista, keskittyy tutkimuksessaan vuorovaikutteisuuden eri osa-alueisiin ja sovelluksiin. Seminaarissa Wiberg puhuu aiheesta ”Interactive Textures – rethinking materiality”.

UBI-ohjelman johtaja, professori Timo Ojala Oulun yliopistosta esittelee seminaarin päätteeksi Oulun keskustassa kesällä 2010 järjestettävän UBI Pilot 2010 -kenttätestin. UBI Pilot 2010 on jatkoa viime kesän pilottihankkeelle, jossa vuorovaikutteisia UBI-näyttöjä palveluineen testattiin Oulun kaupungin keskustassa. UBI Pilot 2010 -kenttätesti jatkaa Oulun kehittämistä aidosti ubiikiksi kaupungiksi.

2nd Open Ubiquitous City Seminar

Lisätty: 29.3.2010